Tips Elak Kantoi



Bagi yang dah kahwin atau ada gf tapi ada pasang gf lagi satu, mari berkongsi tips mengelakkan kantoi oleh bini atau gf (sekadar pengetahuan sahaja.. jangan di tiru pulak.. ^^v)

1. Kat phone letak nama awek pastu hujung dia letak nama company, kalau awek tercall, cakap je ni budak keje ngan company xx , vendor ke , client ke

2. Pastikan ada phone extra yg tak bawak balik rumah .. tinggal je kat office

3. Kalau pakai phone sama, pastikan off phone bila tidur , kalau iphone boleh set flight mode, kalau blackberry boleh turn off all connection , kalau masuk message atau call lepas kul 12 malam .. memang kes naya

4. Pastikan ada baju spare dalam kete atau dalam beg, pastikan habit untuk bawak baju spare, bagi alasan lepas keje kadang2 nak jumpa/lepak ngan kawan, leceh pakai baju office

5. Jangan update secara detail kalau pegi kesana-kesini, kalau tak tanya jangan cakap pegi mana, generalize kan je ..

6. Bersihkan phone sebelum sampai rumah, pastikan delete segala message dan call history, jangan clear all nampak sangat, kalau iphone agak susah nak delete satu call history je, ada caranya ..

7. Pastikan ada sorang kawan yg boleh kawtim pada masa2 diperlukan sebagai alibi, dan pastikan wife kenal kawan tu

8. Pastikan ada simpan duit extra untuk kasi kat wife suruh pegi shopping bila keadaan agak suspicious, harap2 dia lupa pasal balik lewat

3 comments:

Cik Laure Weng said...

singgah di sini.. sambil hantar kb pulang balik ke tempAT ASAL ;)

NO 8 : KALAU suami manyak2 duit memang xkan kantoi..haha

AJIB said...

dah hantar kb ke tempat asal:)
hehe kes bahaya ni....

Eira Aikawa said...

Baik punya tips..:P

Post a Comment

 
Design by Fakta Dan Kisah Bumi | Bloggerized by Kisah Bumi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...