Hati-hati Jika Guna PC Di Cyber Cafe


 

Salam semua..rasenya entry ni sangat penting terutama pada orang yang suka on9 di Cyber Cafe…Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak.

Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu…

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dalam Black Device.
Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

1 comments:

SiLabiLabi said...

Thanks for info, Labi-Labi pun selaku tengok banyak CC yang guna keystroke, tapi Labi-Labi setakat ni tak pernah lagi la login website penting dekat CC.. jom g rembat keystroke hahahaha..

GEMPAR!! Artifak Tahun 1880 Yang baru dijumpai

Gambar : Kampung Tapak Pembuangan Bahan Elektronik

Gambar : Memburu Ikan Guna Busur [Mesti Tengok]

Gambar Gempar : Alat Penghalang Jenayah Rogol[Mesti Tengok]

Post a Comment

 
Design by Fakta Dan Kisah Bumi | Bloggerized by Kisah Bumi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...